Vann og gjødsel

Vi er en av Norges største leverandør av vannings- og gjødselutstyr.


Landbruk selger

Jon Eilert Andersrød
Selger Landbruk

+47 481 04 873
jea@grontmaskin.no

Sami Vihervuori
Selger Industri og landbruk

+47 902 37 006
sami.vihervuori@grontmaskin.no

Vanningsvogner


Vi forhandler Bauer vanningsvogner som er et begrep innen vanning. Helt fra 70 og 80 tallet har Bauer levert vogner som fortsatt brukes i dag. En stadig teknologisk utvikling og forbedring gjør at BAUER er synonymt med kvalitet og brukervennlighet. Et viktig fokus for oss etter et salg av en Bauer vanningsvogn er igangkjøring, opplæring på produktet og service og tilgjengelighet. dette sikrer deg som kunde en trygg og stabil drift. Vognene er fra 40 mm slange og 125 m lengde opp til 110 mm slange og 750 m lengde eller 140 mm slange og 480 m lengde. Mellom dette finnes det helt sikkert en riktig dimensjon og en lengde på slangen som passer nettopp deg, og som sikrer deg en optimal utnyttelse av dine vanningsressurser og derved en topp avling!


Bauer vanningsvogner serie A

A serien består av 3 vogner som passer for mindre skifter – golfbaner – parkanlegg og/el vekster som ikke har behov for mye vann. Vi har sett at i mange tilfelle konkurrerer disse med småsprederanlegg – og at de gjør nytte på fotballbaner – ridebaner ol. For å holde gresset friskt el. for å dempe støv og sand.

Bauer vanningsvogner serie T

T serien består av 4 vogner som brukes av grønnsakprodusenter og korn / gressdyrkere over hele Norge. Galvaniserte vogner med en PE slange som er produsert av Bauer selv er blant de momentene som får en kunde til å velge Bauer. Disse vognene er med 75 mm slange opp til 100 mm slange. De har en enkel og brukervennlig Computer.

Bauer vanningsvogner serie E

E serien består av 5 modeller + XL vognene 51XL – E55 S og E61 S. Her er det ikke spart på noe. De har samme solide grunnkonstruksjon som T serien. De er meget brukervennlige og med en rekke finesser som standard. Som tilleggsutstyr kan nevnes kompressor for å tømme slangen for vann mellom flyttingen av vogna, boggie med sving på bakre aksel, hydr. nedsenkbart chassis og hydraulikksystem med egen tank og motor.


Bauer vanningsbommer

Bauer Boom vanningsbom er aktuellt der man ønsker å utnytte vannet enda bedre. Det gir mindre fordamping og mindre avdrift pga. vind. Svært skånsomme med kulturene. Kan enkelt monteres på Bauer Rainstar T og E serien. Leveres i tre utgaver:

  • Boom AS 26 – vanningsbredde 34 elller 36 m
  • Boom AS 32 – vanningsbredde 40 , 44 elller 50 m
  • Boom AS 50 – vanningsbredde 58, 62 elller 72 m

AS 32 og AS 50 bommen legges enkelt langs med vogna ved flytting og lagring
AS 26 bommen er manuell sammenleggbar og krever et tverrstag montert foran på vogna.

Bauer Pivot anlegg

Ocmis R2A 75mm x 330 meter med computer, Komet kanon og «norsk» vogn kr. 149.000,- eks. mva.

OCMIS R2A

Ocmis R2A 75mm x 330 meter med computer, Komet kanon og «norsk» vogn kr. 149.000,- eks. mva.

OCMIS R21A

Ocmis R21A 90mm x 350 meter med stor computer, Komet kanon og «norsk» vogn kr. 185.000,- eks. mva.


Pumper for vann


Vi har et bredt spekter av pumper for vann. Både for traktordrift, elektrisk eller dieseldrevne aggregater.

Vannpumper for traktordrift

Vannpumper med dieselaggregat

Vannpumper elektriske

Slangespredere


Vi forhandler gjødselhåndteringsutstyr fra Mastek Ltd. i Irland. De viktigste produktene er alt innen slangesprederutstyr, med fanespredere, stripespredere, pumper, slangetromler og slanger. Vi skreddersyr et komplett anlegg tilpasset kundens behov.

Fanespredere Slurry Mate

Stripespreder Slurry Mate

Slangetromler Slurry Mate

Slanger Slurry Mate

Pumper Slurry Mate

Separatorer


Det er mange fordeler med å separere gjødselen. Volumet reduseres med 15 – 30 % og transport og spredning vil ha samme %-vise besparelse. Det gir i tillegg mindre skader på planter og mindre lukt. Den “tørre” delen kan brukes som jordforbedring/gjødsel, eventuelt selges til kompost. Ved en fuktighet på 30-35 % kan den også brukes til strø for dyrene, såkalt “Green Bedding”. Green Bedding gir fordeler som gratis strø og bedre dyrehelse/velferd.


Bauer separatorer – Privat

Det er mange fordeler med å separere gjødselen. Volumet reduseres med 15 – 30 % og transport og spredning vil ha samme %-vise besparelse. Det gir i tillegg mindre skader på planter og mindre lukt. Den “tørre” delen kan brukes som jordforbedring/gjødsel, eventulet selges til kompost. Ved en fuktighet på 30-35 % kan den også brukes til strø for dyra, såkalt “Green Bedding”. Green Bedding gir fordeler som gratis strø og bedre dyrehelse/velferd.

FAN separatorer – Industri

Det er mange fordeler med å separere gjødselen. Volumet reduseres med 15 – 30 % og transport og spredning vil ha samme %-vise besparelse. Det gir i tillegg mindre skader på planter og mindre lukt. Den “tørre” delen kan brukes som jordforbedring/gjødsel, eventulet selges til kompost. Ved en fuktighet på 30-35 % kan den også brukes til strø for dyra, såkalt “Green Bedding”. Green Bedding gir fordeler som gratis strø og bedre dyrehelse/velferd.

Tørrgjødselvogner


K-TWO har et bredt spekter av vogner for spredning av hønsegjødsel, kalkungjødsel, talle fra ku-gris-sau-geit og hest, samt slam, kalk og benmel. KTWO har bygget denne type vogner i 17 år, og har drevet kontinuerlig produktutvikling for å kunne levere et solid og bra produkt. Et kjennetegn på vognene er svært solid konstruksjon, gearboks fra Røgelberg i Tyskland, drivlinje fra Walterscheid og 2 lag grunning før lakkering med 130 micron 2 komponent marinelakk. 14 mm skipskjetting med en bruddstyrke på 20 tonn (4 stk. kjetting x 20 tonn = 80 tonn) og overdimensjonerte aksler sørger for problemfri drift år etter år, samt lite vedlikehold.


K-Two Bio tørrgjødselvogn

KTWO Bio og er en vogn som passer for «ren» møkk eller slam. Denne har større spredetallerkener, vertikale valser som finfordeler møkka eller slammet ned på spredetallerkene, og gir et ensartet spredebilde med en bredde på 24 m og med en ny modell på en bredde på hele 30 m.

K-Two Evo tørrgjødselvogn

KTWO lager også en større utgave som kalles Evo. De er på 14, 16 eller 18 tonn for ennå større volum og traktorer. Disse skaffes på bestilling.


K-Two Duo tørrgjødselvogn

KTWO Duo Mk 5 er den mest allsidige modellen som finnes i utgaver fra 6 – 14 tonn, og som laster fra 9,8 til 21 m3. Vognene sprer hønsegjødsel, kalkungjødsel, talle fra ku-gris-sau-geit og hest, samt slam, kalk og benmel.

K-Two Eco tørrgjødselvogn

Gjødselmiksere


Vi leverer gjødselmiksere for traktordrift eller med elektrisk motor. Alle våre produkter er fra Bauer GmbH og kjennetgnes med veldig god kvalitet og galvanisering.


Elektriske gjødselmiksere

Elektriske miksere er enten med rett aksel i lengder på 3,5 el. 4,5 m beregnet på mindre kummer opp til 280 m3, eller propellmiksere festet på rustfri stålstang som senkes ned i kummen via vinsj. Motorbehov fra 5,5 kW – 15 kW og brukes i kummer fra 900 – 2800 m3.

Traktordrevne gjødselmiksere

Traktormiksere leveres med transportvogn og 3 punkt ramme. Kan brukes i kummer fra 600 – 1400 m3. Vanlige lengder er 4 til 5 m. men vi kan også levere opp til 10 meters lengder

Pumper for gjødsel


Vi har et bredt spekter av pumper for vann og gjødsel. For traktordrift eller dieseldrevne aggregater. Vi er en av Norges største leverandør av vannings- og gjødselutstyr. Om du skulle trenge en liten gjødselpumpe for traktordrift eller skulle ha behov for et stor pumpeaggregat med dieselmotor som kan vi hjelpe deg med riktig pumpe tilpasset ditt behov.

Gjødselpumper for traktordrift

Gjødselpumper med dieselaggregat

Tankvogner


  • Polyestertankvogner
  • Ståltankvogner
  • Selvkjørende tankvogner

Selvkjørende tank

SGT bygger selvkjørende gjødseltankvogner bygd på en Claas Xerion el. JCB Fastrac. Tanken er på 16000 l og det er en PROFI 10» lasterobot foran som svinger 160 grader. Den er utstyrt med en Vogelsang dreiestempelpumpe som yter 9000 l/min. Det kan monteres ulike etterredskaper.

Svanetank henger

SGT lager også en ekvipasje med en tank på 30.700 l som har en Scharmuller K110 svanetilkobling på Claas Xerion. Dette fordeler vekta på mange hjul som gir lavt marktrykk med mange tonn vekt og mange liter gylle. Godkjent for 40 km/t – trykkluftbremser – 10» lasterobot og flere typer etterredskap med bredder opp til 36 m.

Buffertank for gylle


Skal du kjøre BIO-rest eller gylle på jorder som er langt unna kummen kan en buffertanker være løsningen. Kan også leveres med omrøring. Vi bygger da på en pumpe bak på buffertanken.
En Bauer SM 540 gjødselpumpe gir 200 m3 pr. time og løfter opp til 90 m. Trenger kun 65 hk traktor. Kan brukes til slangespederanlegget ved kort slangelengde. Finnes i størrelser : 65 – 75 og 85 m3

Koblinger og rør