Proffene klipper ofte og lite. Spesialist på hage og fritidsprodukter hos Grønt maskin AS viser deg hvorfor.

–  Ved å klippe gresset ofte og riktig kan du spare mye tid i det lange løp, sier Bjørnar Teig, spesialist på hage og fritidsprodukter hos Grønt maskin AS.

– Hvis du klipper gresset sjeldent og ekstra kort for at det skal bli lenge neste gang har du ikke spart tid, men heller gitt deg selv mye ekstra arbeid, forklarer han.

Klipper du plenen riktig slipper behovet for ekstra vedlikehold av plenen, slik som luking og fjerning av mose. Her gir han tipsene som vil gi deg en sunn og frodig plen:

Oppsamler eller bioklippGressklipper MTD optima 42PB

For det første må du bestemme deg for om du skal velge gressklipper med bioklipp eller oppsamler. En oppsamler kan være greit hvis gresset er langt, men du får mye overskuddsavfall som kan være plagsomt dersom du ikke har kompost.

 

Gressklipper MTD G 46 MO

 

Det er spesielt to punkter som er greit med en gressklipper med bioklipp egenskaper. For det første slipper du å samle opp gresset. For det andre, så gjødsler du plenen samtidig mens du klipper. Pass bare på at du klipper ofte og lite slik at du ikke kveler plenen.

 

Klippehøyde

Klippehøyden skal ligge på mellom 50 og 120 millimeter. Pass på at du stiller klippehøyden likt på alle hjulene.

Unngå mose

Ikke klipp plenen helt kort slik at det går lang tid til neste klipp. En veldig kortklippet plen sørger for lyset når helt til jorda, noe som gir gode vekstvilkår for ugress og mose.

Tett plen

Når du klipper et gresstrå kommer det gjerne flere nye skudd. Slik blir plenen tettere og mer fyldig jo oftere du klipper den.

gress kutt

Elektrisk, bensindrevet eller robot

For mange som har hager med bratte skråninger eller har store områder de må klippe, er enbensindrevet gressklipper med ekstra god trekkraft et godt valg. Flere slike modeller er ogsåselvgående, noe som gjør arbeidet mindre anstrengende.

For andre er en elektrisk gressklipper mer passende. Elektriske klippere er miljøvennlige og tar ofte liten plass i garasje eller bod. De er er ideelle for små til mellomstore plener, og for de som vil ha en tillegående maskin som er enkel i bruk.

For de som aller helst vil slippe å klippe hagen i det heletatt er en robotgressklipper det perfekte alternativet. Robotgressklipperne fra Wiper er smarte, pålitelige og arbeidsomme. De stillegående elektriske motorene sørger for at du alltid har en nyklippet gressplen. De er brukervennlige og sikre, slik at du med trygghet kan overlate hagearbeidet til robotklipperen.

yard robot