Gårdbruker Stig Gammelsrød på Bjølsund Gård:

– Dette har jeg ikke angret på et øyeblikk!

I dag har Stig Gammelsrød to Bauer T61 vanningsvogner på gården sin i Rygge i Østfold. Han er svært fornøyd både med dem og servicen han får hos forhandleren Grønt Maskin.

Like ved jernbanetraseen i Rygge, ligger idylliske og velstelte Bjølsund Gård. I det vi svinger inn på gårdsplassen en sommerdag i juni, er tre generasjoner Gammelsrød i ferd med å beskytte noen av de yngste kalvene på bruket mot solsteiken. Dette gjør de ved å flytte et tak bort og over båsene hvor kalvene holder hus.

– Bauer vanningsvogner er driftssikre, solide og lette å betjene, fastslår Stig Gammelsrød på Bjølsund Gård

Bauervognene fungerer utmerket

Ute på den store åkeren med åkerbønner går vannsprederen for fullt. Vanningsvogna er en Bauer T61, som er den største i T-serien.

– Vi har to vogner av denne typen, opplyser Stig Gammelsrød. Han har hatt ansvaret for driften av Bjølsund Gård siden 2001. – Dem kjøpte jeg for henholdsvis tre og fire år siden, og de fungerer aldeles utmerket. Jeg opplever Bauervognene som driftssikre, solide og lette å betjene.

– Bauer vanningsvogner kommer fra Østerrike, som jo er et land med lange tradisjoner innenfor industri og produksjon, sierTor Grimstad. Han er selger av maskiner hos Grønt Maskin. – Bauer er svært opptatt av å levere produkter av best mulig kvalitet, og det bærer vanningsvognene deres preg av. Du kan du se det på måten vognene er konstruert; på alt fra bruken av solide råmaterialer i chassiset til computeren som utgjør styringsenheten. Vi i Grønt Maskin har forhandlet Bauervogner i mer enn ti år, og hverken kundene våre eller vi har hatt problemer med dem. Alt vi har opplevd, er noen små justeringsfeil fra fabrikken en gang i blant. Og dem har vi enkelt kunnet rette opp.

Alle vanningsvognene er levert av Grønt Maskin

Gammelsrød har driftssamarbeid med to naboer, og til sammen har de 13 vanningsvogner.

– Alle er handlet hos Grønt Maskin og hos deres forgjenger Harald Bjerkes Eftf., forteller han. – De eldste vognene er nærmere 30 år og av det merket som Grønt Maskin førte tidligere. Men siden ingenting tydet på at Bauervognene skulle være dårligere, var det naturlig for meg å satse på Bauer da mine gamle vogner skulle byttes ut med nye. Og det har jeg ikke angret på et øyeblikk.

Vanning av gress er vår førsteprioritet

Bjølsund Gård er på 465 mål, og i tillegg leier Gammelsrød mellom 800 og 900 mål til dyrking av korn, poteter og grønnsaker, og ikke minst gress.

– Vi driver med melkeproduksjon, så dyrking av gress er svært viktig og det vi prioriterer høyest når det gjelder vanning, forklarer han. – Deretter kommer vanningen av poteter og grønnsaker, og til sist kornåkrene våre. Slik er prioriteringsrekkefølgen her på gården. Ofte vanner jeg kornet litt tidlig i sesongen, mens vi ennå har god kapasitet. Men etter hvert må kornet seile sin egen sjø.

Hvor får du vannet fra?

– Det kommer fra Vansjø. Vi pumper det nesten opp til E6 og ut i en elv som er ca. 1 mil lang og som renner forbi like her nede på sin vei ut til fjorden. Langs elva ligger det pumpehus som tar ut vann til medlemmene i ledningsnettverket. Så det vi gjør, er å tilføre elva ekstra vann for å unngå at den går tørr om sommeren. Dette har ført til at det nå går masse ørret i den.

Fikk du Bauervognene levert som avtalt?

– Jada, det gjorde jeg. Nå hadde jeg kontaktet Grønt Maskin og avtalt hvilke vogner jeg skulle ha lenge før vannesesongen startet, så det var ikke noe problem. Og hvis du gir dem god tid på å levere, er det gjerne litt rabatter å hente, også …

Hvorfor har du valgt å handle med Grønt Maskin?

Vi har hatt kontakt med dem i mange år, svarer han. – En av grunnene til dette er at de i tillegg til vanning også er spesialister på grønnsaksmaskiner; både når det gjelder høstemaskiner, plantemaskiner og såmaskiner. Ja, innenfor alt som har med radkultur og grønnsaker å gjøre. De har mange flinke folk der, som jeg etter hvert er blitt godt kjent med. Jeg er svært fornøyd med servicen og samarbeidet med dem.

Grønt Maskin er opptatt av matproduksjonen

– Kundene våre har jo ansvaret for landets matproduksjon, og det er viktig for oss alle at kornet, grønnsakene og gresset deres vokser godt,  fremhever Vihervuori. – Da er god vanning viktig, og det er her vi i Grønt Maskin bidra til større avlinger. Vi jobber derfor hver dag med å forbedre servicen vår og se på hvordan vi kan være til mer nytte for kundene våre. For eksempel skal vanningsvognen du har kjøpt hos oss være klar til drift idet du mottar den. Så vi har på forhånd brukt noen timer på å sjekke at den er helt i orden, sørget for at den er klargjort og satt opp med riktige vannkanoner og dyser. Dermed kan du begynne å vanne med en gang, og du unngår å måtte tilkalle oss senere for å justere eller reparere noe som var feil på vognen fra starten av. Og hvis dette er din første vanningsvogn, gir vi deg selvsagt grundig opplæring i bruken av den.

– Hos Grønt Maskin får du raskt ordnet det meste

– For meg er det kjempefint at Grønt Maskin ligger like i nærheten, sier Gammelsrød. – Er det noe jeg trenger, kjører jeg bort dit og henter det på fem minutter. Der har de et kjempestort delelager, og du får ordnet det aller meste raskt. Alt dette betyr mye for meg.

– På Grønt maskin opplever jeg å få kjempegod og rask service. Dette gjelder både på vanningsvognene og grønnsaksmaskinene jeg har handlet hos dem. Derfor er jeg lojal mot Grønt Maskin. Det er heller ingen ulempe at de er en avdeling av Felleskjøpet, med den ekstra seriøsiteten og soliditeten dette innebærer, smiler Stig Gammelsrød.

På Grønt maskin opplever jeg å få kjempegod og rask service

- Bauer sørger for at åkerbønnene på Bjølsund Gård får nok vann

– Bauer er svært opptatt av å levere produkter av best mulig kvalitet, sier Tor Grimstad hos Grønt Maskin

Kontakt Tor Grimstad

bauer
Lukk

Bauer Pivot anlegg

Ocmis R2A 75mm x 330 meter med computer, Komet kanon og «norsk» vogn kr. 149.000,- eks. mva.
bauer
Lukk

Bauer vanningsvogner serie E

E serien består av 5 modeller + XL vognene 51XL – E55 S og E61 S. Her er det ikke spart på noe. De har samme solide grunnkonstruksjon som T serien. De er meget brukervennlige og med en rekke finesser som standard. Som tilleggsutstyr kan nevnes kompressor for å tømme slangen for vann mellom flyttingen av vogna, boggie med sving på bakre aksel, hydr. nedsenkbart chassis og hydraulikksystem med egen tank og motor.
bauer
Lukk

Bauer vanningsvogner serie T

T serien består av 4 vogner som brukes av grønnsakprodusenter og korn / gressdyrkere over hele Norge. Galvaniserte vogner med en PE slange som er produsert av Bauer selv er blant de momentene som får en kunde til å velge Bauer. Disse vognene er med 75 mm slange opp til 100 mm slange. De har en enkel og brukervennlig Computer.
bauer
Lukk

Bauer vanningsvogner serie A

A serien består av 3 vogner som passer for mindre skifter – golfbaner – parkanlegg og/el vekster som ikke har behov for mye vann. Vi har sett at i mange tilfelle konkurrerer disse med småsprederanlegg – og at de gjør nytte på fotballbaner – ridebaner ol. For å holde gresset friskt el. for å dempe støv og sand.